EXTRA-EDU
MAGRITTE MUSEUM
Projecten
Magalerie
Hier kan je terecht met een individueel- of groepsproject .
Ben je tussen 16 en 21 jaar oud?
Werkte je op een of andere manier rond de figuur van René Magritte of het surrealisme?
Zend ons een bondige presentatie van het resultaat in pdf formaat.
Wanneer je project is verkozen, wordt het in deze rubriek opgenomen.
 1. Projectoproepen
  • Stage Magritte pour jeunes de 16 à 21 ans
   Jongerenstage Magritte Voor jongeren van 16 tot 21 jaar
   in samenwerking met Piazza del Arte
   Deze zomer nodigt Piazza dell'Arte samen met EDUCATEAM een dertigtal jongeren tussen 16 en 21 jaar twee weken lang uit in het Magritte Museum om er onder begeleiding van professionele kunstenaars te werken.
   Door in te spelen op hedendaagse media zoals muziek, digitale fotografie (beeldmanipulatie), video en multimedia hopen gaan we op zoek naar raakpunten tussen het denken van Magritte en de leefwereld van jongeren vandaag.
   De apotheose van dit kunsteducatieve project is een tentoonstelling met de creaties die de jongeren gedurende de stage in het museum in het najaar.
   Info en inschrijvingen:
   Stage: van maandag 5 tot en met vrijdag 16 juli (weekend niet inbegrepen)
   van 10u00 tot 16u00
   Deelname: Gratis
   Geen voorkennis.
   Beperkt aantal plaatsen beschikbaar!
   Schrijf je in en een post je wildste ideeën & motivatie op www.magritte.me (voor 15 juni 2010).
 2. Projecten
  • Neem ‘m mee René
   Neem 'm mee René Prenez le : een surrealistisch tijdschrift voor en door jongeren.
   Acht Nederlandstalige en Franstalige jongeren ontwierpen en realiseerden een tijdschrift over René Magritte met de steun van het Fonds Irène Heidebroek en Eliane van Duyse, beheerd door het Koning Boudewijnfonds.
   De jonge redactieleden van René proberen de aandacht van hun generatiegenoten te vestigen op de wereld van Magritte en de surrealisten door middel van verhalen, nooit eerder gestelde vragen en veel humor ... 46 pagina's met weetjes, een traan en een lach.
   De verenigingen Mooss en AmuseeVous hebben dit project samen op touw gezet. Zij zijn de eerste laureaten van het Fonds Irène Heidebroek en Eliane van Duyse, beheerd door het Koning Boudewijnfonds. Hun doelstelling : de interesse opwekken van jongeren tussen 14 en 18 jaar voor het surrealisme. Het Educateam van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België staat borg voor de inhoud.
   René richt zich vooral tot 14-18-jarigen en is gratis verkrijgbaar in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, Regentschapsstraat 3 - 1000 Brussel (open van 10 tot 17 uur, gesloten op maandag).
   Of via mail: reservation@fine-arts-museum.be
   Of telefonisch: 02/508.33.33