EXTRA-EDU
NEWS
News

News
100 gratis rondleidingen in Rik Wouterstentoonstelling

Dankzij een gulle schenking van een mecenas van de Vrienden van het Museum (www.becomeafriend.be), kunnen de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België ook dit jaar opnieuw 100 gratis rondleidingen weggeven aan het Belgisch onderwijs, deze keer in de Rik Wouterstentoonstelling. De kosten van de gids(en) en een groep van maximaal 30 lln (15 lln per gids) nemen we op ons – u moet alleen maar tot het Koningsplein in Brussel geraken. De tentoonstelling loopt van 10 maart tot 2 juli 2017.

In de rondleiding Rik Wouters. Retrospectieve ontdekken we de spilfiguur van het Brabants fauvisme die een briljant en kleurrijk oeuvre naliet, in scherp contrast met de drama’s die zijn bestaan teisterden tot aan zijn vroegtijdige dood in 1916, op 33-jarige leeftijd. Rik Wouters was zowel het schilderen, beeldhouwen en tekenen meester: zijn bijzonder parcours verheft hem vandaag tot een onmiskenbare vertegenwoordiger van de Moderne Kunst in België. Meer info: https://www.fine-arts-museum.be/nl/tentoonstellingen/rik-wouters

Hoe inschrijven? Stuur een mail met titel “Expo Wouters gratis” naar reservatie@fine-arts-museum.be met de volgende informatie:

  • Naam en adres school:
  • Naam, (mobiel) telefoonnummer en e-mail groepsverantwoordelijke:
  • Aantal leerlingen en hun leeftijd [opgelet, maximaal 30 lln. per school kunnen gratis ingeschreven worden, extra leerlingen en dus gidsen zijn betalend]:
  • Aantal begeleiders:
  • 3 datavoorstellen tussen 10/03/2017 en 02/07/2017, te kiezen uit woensdag- of vrijdagochtenden en dinsdag-, donderdag- en vrijdagnamiddagen. Het exacte uur van het bezoek is in functie van onze beschikbaarheden.

Aanbod geldig zolang de gratis voorraad strekt. Hiernaast herinneren we jullie ook graag aan de vele uitdagende rondleidingen voor scholen in onze verschillende musea, te ontdekken in onze online programmatie.  

We hopen jullie heel binnenkort in onze musea te mogen ontvangen!