EXTRA-EDU
NEWS
News

News
100 gratis rondleidingen!

Voor de tentoonstelling 14-18. Breuk of continuïteit? en dankzij een gulle schenking van een mecenas van de Vrienden van het Museum (www.becomeafriend.be), kunnen de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België ook dit jaar opnieuw 100 gratis rondleidingen weggeven aan het Belgisch (Vlaams en Franstalig) onderwijs. De kosten van de gids(en) en een groep van maximaal 30 lln (15 lln per gids) nemen we op ons – u moet alleen maar tot het Koningsplein in Brussel geraken.
 
De tentoonstelling loopt van 29 september 2016 tot 22 januari 2017.
 
In de rondleiding 14-18. Breuk of continuïteit? ontdekken we de manier waarop kunstenaars braken met de kunsttraditie in de periode voor en na de Eerste Wereldoorlog. We starten in de zalen van het Fin-de-Siècle Museum en zoeken van daaruit geleidelijk de veranderingen en constanten binnen de Belgische kunst tot 1925 op. De werken van Spilliaert, Minne, Wouters, Permeke, Servranckx en vele anderen dompelen u onder in deze wervelende periode.
 
Hoe inschrijven? Stuur een mail met titel “Expo 14-18 gratis” naar reservatie@fine-arts-museum.be met de volgende informatie:
  • Naam en adres school;
  • Naam, (mobiel) telefoonnummer en e-mail groepsverantwoordelijke;
  • Aantal leerlingen en hun leeftijd [opgelet, maximaal 30 lln. per school kunnen gratis ingeschreven worden, extra leerlingen en dus gidsen zijn betalend];
  • Aantal begeleiders;
  • 3 datavoorstellen tussen 29/09/2016 en 22/01/2017, te kiezen uit woensdag- of vrijdagochtenden en dinsdag-, donderdag- en vrijdagnamiddagen. Het exacte uur van het bezoek is in functie van onze beschikbaarheden.
 
Aanbod geldig zolang de gratis voorraad strekt. Hiernaast hebben we nog veel meer uitdagende rondleidingen voor scholen in onze verschillende musea, te ontdekken in onze online programmatie.  
 
We hopen jullie heel binnenkort in onze musea te mogen ontvangen!

Meer informatie op de website van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België!