EXTRA-EDU
NEWS
News

News
WOMEN : thematic trail
Deze door Educateam opgestelde brochure laat u de collectie Oude kunst ontdekken via afbeeldingen van vrouwen in kunstwerken die werden gemaakt tussen 1473 en 1835. De visuele kunst bewijst dat de vrouwen integraal hebben meegewerkt met de mannen aan het mysterie van de geschiedenis zonder enig recht op het nemen van beslissingen. Anderzijds, gezien de kunst lange tijd geproduceerd werd door mannen en -voornamelijk - voor mannen, respecteren de afbeeldingen van vrouwen normen die ze omtoveren in droomobjecten, in “knappe dingen” of in overdreven kwaadaardige figuren.
Deze pedagogische aanpak volgt de gevoelige en kritische hedendaagse denkwijze, die de institutionalisering van de asymmetrische verhouding tussen mannen en vrouwen in vraag stelt.

Deze publicatie is tot stand gekomen dankzij de samenwerking van het programma Sesam / Museum op Maat / Educateam met de Groupe d’Animation et de Formation des Femmes Immigrées (G.A.F.F.I), Brusselse vereniging van permanente opvoeding. Educateam wenst dit denkwerk, aanpassingswerk en cultureel bemiddelingswerk van de kunst te delen met het voltallige publiek van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten.

Redactie : Véronique Danneels, doctor in de kunstgeschiedenis en gids Educateam
Te verkrijgen in de MuseumShop – 5 euro

Free download :